Uspešna zgodba

V prvih 2 mesecih in pol do 1.621 prodanih krem BeeQueen

Kako smo BeeQueen pomagali v samo 2 mesecih in pol do več kot 1.600 prodanih krem in povečanja prodaje za več kot 2.000%.

Play Video

PROBLEM

Kremo najprej prodajali le kot nekakšen dodaten zaslužek.

Vesna skupaj z njenim možem v njunem podjetju že več kot desetletje pripravlja medene dobrote in skrbi za njene čebelice.

Skupaj sta razvila anti-aging kremo s čebeljim strupom, ki deluje kot “naravni botox” in jo prodajala le za stranski zaslužek v majhnih količinah, tako kot med in ostale medene izdelke.

Z željo po večji prodaji sta nas kontaktirala, da bi skupaj postavili digitalno strategijo in jima pomagali do večje prodaje.

Kaj smo dosegli?

1

1
Prodanih Bee Queen krem

2

1 %
Povečanje spletne prodaje

3

1 %
Prodaje dosežene s pomočjo e-mail marketinga

PRIPRAVLJENI NA REZULTATE?

Želite, da bi vaše podjetje dosegalo enake rezultate?

Kliknite na spodnji gumb in rezervirajte brezplačni klic z nami in pogovorili se bomo kako vam lahko pomagamo.

Kaj smo naredili?

Pred vsakim začetkom sodelovanja z naročnikom podrobno pregledamo njihovo obstoječo situacijo in želje. Na podlagi podrobnega vprašalnika, ki ga naročnik izpolni, izpeljemo delavnico ali v živo ali prek video-klica (Zoom-a). Na podlagi delavnice pripravimo strategijo, ki jo pričnemo implementirati.

1

Spletna stran

Za naročnika smo postavili novo spletno trgovino na platformi Shopify, ki omogoča maksialen izkoristek konverzij oziroma spletne prodaje.

2

Oglaševanje

Izvajamo celostno digitalno oglaševanje na Facebooku, Instagramu in Googlu.

3

E-mail marketing

Za grajenje skupnosti (po angleško community-ja) in povečanje profita za naročnika izvajamo celostno e-mail avtomacijo.

Kako smo dosegli rezultate?

Kot je razvidno iz zgornjega screenshota lahko vidite potek spletne prodaje in marketinških aktivnosti. Prodajo smo v prvem mesecu uspeli povečati tako agresivno, da smo na božič oglaševanje morali ustaviti, saj naročnik ni uspel tako hitro izdobavljati naročil, kar se tudi lepo vidi na grafu oziroma screenshotu zgoraj.

Zaradi velika števila naročil in prepočasnega pošiljanja paketov smo v začetku januarja prejeli tudi veliko število vračil. Zato smo oglaševanje ponovno morali postopno aktivirati, dokler nismo naročniku pomagali in uspeli urediti logističnega problema.

Na skrajnem desnem grafu lahko tudi vidite kako nam je uspelo konsistentno povečevati število nakupov obstoječih strank. Trenutno prodajo še vedno uspešno povečujemo iz meseca v mesec. 

Izdelava spletne trgovine

Med delavnico, ki smo jo imeli z naročnikom, je izrazil željo po prenovi spletne strani. Spletno stran so želeli prenoviti z zunanjo agencijo na platformi WordPress in zanjo odšteti kar nekaj (preveč) tisočakov.

Takoj smo jim svetovali, da naj tega ne naredijo. Predlagali smo jim izdelavo spletne trgovine na platformi Shopify, ki je vodilna platforma za spletno prodajo, istočasno pa precej cenejša. 

Pripravili smo jim predlog izgleda spletne trgovine in jo postavili v roku 10 dni. S to potezo je naročnik pridobil visoko-zmogljivo spletno trgovino, privarčeval in namenil preostanek denarja za potrebe oglaševanja.

Za povečanje števila konverzij smo jim uredili tudi celoten Up-sell prodajni lijak  s pomočjo plug-ina ReConvert Upsell & Cross Sell in avtomatsko oddajo mnenj o izdelkih s pomočjo aplikacije Opinew Product Reviews App.

Izgled domače strani (Homepage) prenovljene, interaktivne spletne trgovine Bee Queen. Želeli smo ustvariti minimalističen izgled spletne trgovine in enostavno uporabniško izkušnjo, ki si jo lahko ogledate tukaj

Izgled produktne strani na prenovljeni spletni trgovini Bee Queen. Produktna stran predstavlja enega izmed najpomembnejših elementov uspešne spletne trgovine. Poglejte si jo tukaj.

Spletno oglaševanje

Spletnega oglaševanja se vedno lotimo najprej pri kreativni zasnovi kar pomeni, da najprej pričnemo s pripravo in oblikovanjem oglasnih kreativ (foto/videi oglasi). Oglasne kreative danes igrajo eno izmed najpomembnejših vlog pri uspešnem oglaševanju.

Ko smo pripravili oglasne kreative smo se lotili oglasnih tekstov oz. po angleško “copy-ja”. Vse tekste smo prilagodili naši ciljni skupini in jih nagovarjali v “njihovem jeziku”. 

Na podlagi začetne analize smo ugotovili, da se naša ciljna skupina v večini nahaja na Facebooku, zato smo večinski del oglaševalskega budgeta namenili oglaševanju na Facebooku.

Del budgeta smo namenili tudi Instagram oglaševanju, ki pa (pričakovano) ni obrodilo toliko sadov kot Facebook.

Manjši delež smo namenili Google search oglasom, s pomočjo katerih smo se želeli pojaviti na prvem mestu za ključne besede blagovne znamke Bee Queen, bolje poznano kot “brand kampanje”.

E-mail marketing

E-mail marketing še vedno pri veliki večini podjetij “nosi” negativno konotacijo v smislu, da ne deluje. Ne ločijo tudi med klasičnim pošiljanjem e-mailov in e-mail avtomacijami.

Naj vam zaupamo, da v povprečju za naše naročnike uspemo dosegati med 20-30% prodaje samo s pomočjo e-mail marketinga. Kar pomeni, da e-mail marketing še kako deluje.

Tudi v primeru Bee Queen je tako. Za njih smo pripravili celostno e-mail avtomacijo s pomočjo katere smo uspeli povečati volumen prodaje in profitabilnost.

E-mail avtomacije, ki smo pripravili: 

  • Welcome avtomacija (Pop-up, Newsletter)
  • Product abandonment (ogled izdelkov)
  • Add-to-cart reminder (zapuščene košarice)
  • Post-purchase (po-nakupna avtomacija)
  • Up-sell (dodatni nakupi)

PRIPRAVLJENI NA REZULTATE?

Želite, da bi vaše podjetje dosegalo enake rezultate?

Kliknite na spodnji gumb in rezervirajte brezplačni klic z nami in pogovorili se bomo kako vam lahko pomagamo.

Poglejte še ostale projekte