[CASE STUDY] Digitalno oglaševanje

Bigg-r

Kako smo blagovni znamki Bigg-R v prvem mesecu sodelovanja povečali spletno prodajo za 151%.

Leta 2020, se bomo poleg vseh zgodovinskih dogodkov, spominjali največje digitalne transformacije do sedaj. Pandemija Covid-19 je v letošnjem letu spremenila mišljenja marketinških oddelkov in prisilila podjetja v digitalizacijo.

Biggr_DOPE_agencija_oglasevanje

Digital

Prisiljeni v digitalizacijo.

Veliko podjetij je praktično čez noč prejelo navodila, da morajo fizične trgovine zapreti.

ZAPRLI FIZIČNE TRGOVINE

Tudi znamka Bigg-R, ki je v Sloveniji že dobro pozicionirana, kot premium proizvajalka navtičnih oblačil, je svoje 4 fizične trgovine v Celju, Mariboru, Kopru in Portorožu bila primorana zapreti.

Selitev na splet

S hitro reakcijo na situacijo, so prodajo prestavili na splet, ko so odprli online trgovino. Po prvem mesecu poslovanja  prek spleta, so ugotovili, da ima spletna trgovina velik potencial. Ugotovili so tudi, da je konkurenca na spletu ogromna in je doseg želene ciljne skupine vse prej kot enostaven, zato so stopili v stik z našo agencijo, v želji po povečanju spletne prodaje.

Začetek sodelovanja

Zaradi situacije z virusom in socialnega distanciranja, smo se dogovorili za virtualni sestanek, tako kot tudi vsa nadaljnja dogovarjanja. 

Kaj je tema pogovora prvega sestanka?

  • Pregled spletne trgovine
  • Pregled grafičnih materialov in vsebine.
  • Določitev ciljev oglaševanja
  • Določitev točke profitabilnosti
  • Izdelava oglaševalskega načrta

Ko smo se dogovorili glede vseh zgoraj omenjenih točk smo pričeli z delom.

Analiza

Eden izmed pogosto spregledanih ampak najpomembnejših delov digitalnega oglaševanja je seveda raziskava trga.

Za začetek smo morali podrobno preučiti ciljno skupino. Ko oglašujemo na Facebook in Instagram platformi, je za nas še vedno najbolj uporabno in efektivno orodje Audience Insights, ki vam omogoča podrobno analizo vaše idealne ciljne skupine.

Pred pričetkom oglaševanja smo raziskali starost in spol ciljne skupine, kakšne so njihove nakupne navade (impulzivni/zadržani kupci), na kateri platformi se zadržuje, in tako dalje.

Priprava grafičnih materialov

Vsem naročnikom pred začetkom oglaševanja predlagamo investicijo v kvalitetne fotografije in video.

Grafični materiali so osnova za uspešno preusmerjanje pozornosti na vašo blagovno znamko, zato so kakovostne video in foto vsebine nepogrešljiv del oglaševanja.

Blagovna znamka Bigg-R je dokazala, da se zavedajo kakšen vpliv ima kvaliteta, ne samo pri oblačilih temveč tudi pri fotografijah. Poskrbeli so za optimalne grafične materiale, mi pa smo jim za piko na i dodali še grafične elemente.

Grafični_materiali_DOPE_agencija

Premium

Grafični materiali.

Grafični materiali oziroma oglasne kreative igrajo zelo pomembno vlogo pri nakupni odločitvi. 

Biggr_fizična_trgovina_dope

Strateški pristop

Ko govorimo o digitalnem oglaševanju je še vedno najbolj učinkovit One-Two-Punch  Facebook, Instagram in e-mail marketing.

Facebook in Instagram sta čudoviti orodji za ustvarjanje prometa v spletni trgovini in prodaje. Email marketing pa vam bo pomagal pri dolgoročni prodaji in ustvarjanju višjega profita oziroma dobička. Enak strateški pristop smo uporabili pri blagovni znamki Bigg-R. Rezultati so se pokazali zelo hitro. 

Imate spletno stran/trgovino in želite povečati prodajo?

Ste se znašli v situaciji, ko potrebujete pomoč pri spletni promociji? Pošljite nam povpraševanje in skupaj bomo pregledali vašo marketinško strategijo.