PRIMER ŠTUDIJE

Povečanje prodaje za 91%

Kako smo resortu na Zanzibarju pod imenom Next Paradise pomagali povečati število bookingov in prodajo za 91% v samo 3 mesecih.

PROBLEM

Resort Next Paradise z željo po povečanju prodaje in širitvijo v tujino.

Next Paradise resort se je že prej lahko pohvalil z uspešnimi sezonami, vendar prodaje nikakor niso znali in zmogli povečati. Soočali so se s številnimi ovirami. Najprej z močno konkurenco in nato še z velikimi udarci, ki jih je zadal virus Covid-19. 

Z našo pomočjo so želeli povečati brand awareness pridobiti prednost pred konkurenco in povečati število bookingov.

Kaj smo dosegli?

1

1 %
Povečanje števila obiskov na spletni strani.

2

1 %
Povečanje spletne prodaje oziroma spletnih rezervacij.

3

1 %
Povečanje števila sej na spletni strani.​

Kako smo dosegli rezultate?

Kot lahko opazite smo z naročnikom Next Paradise pričeli naše delo z začetkom oktobra (kot prikazuje rdeča puščica). Pred pričetkom našega sodelovanja je moč opaziti precej konsistentno in precej manjše število obiska in prodaje.

Kreativni pristop

Za potrebe oglaševanja smo morali ugotoviti kako lahko na kreativen način uporabnika prepričamo in postavimo v situacijo, kjer si lahko predstavlja obisk resorta. Odločili smo se, da pišemo v prvi osebi in in jim opišemo kaj bi v tem trenutku lahko počeli. Oglasnim kreativam smo dodali tudi “Social proof”, ki smo ga dosegli z Tripadvisor Traveellers’ choice badge-om.

Spletno oglaševanje

Ko smo pripravili kreative smo raziskali še njihovo ciljno skupino. Kdo so, kje se zadržujejo, kako jih nagovarjati. Na podlagi podrobne raziskave smo ugotovili, da večina njihovih uporabnikov organsko prihaja z Instagrama, zato smo vedeli, da bo kreativni pristop (oglasne slike/kreative) igral veliko vlogo. Prav tako smo se zavedali, da bo Instagram oglaševanje predstavljajo večinski delež prometa na spletni strani.

Naredili smo tudi podrobno analizo ključnih besed in pripravili strategijo Google oglaševanja.

Ti podatki so nam tudi pomagali pri pripravi tekstov za oglase s katerimi smo želeli uporabniki destinacijo čim bolj približati in ga prepričati, da je v tem trenutku to zanj najboljša odločitev.

PRIPRAVLJENI NA REZULTATE?

Želite, da bi vaše podjetje doseglo enako rezultate?

Kliknite spodnji gumb in rezervirjate brezplačni klic z nami in pogovorili se bomo kako vam lahko pomagamo.

Poglejte še ostale projekte