Next Paradise

Povečanje števila rezervacij

Z našo pomočjo je naročnik Next paradise želel povečati prepoznavnost blagovne znamke, pridobiti prednost pred konkurenco in povečati število rezervacij.
Next paradise projekt DOPE Media
O NEXT PARADISE

Next Paradise Resort leži na eni najlepših belih peščenih plaž Zanzibarja, obrnjena neposredno proti Indijskemu oceanu in zaščitena s koralnim grebenom, ki je oddaljen približno en kilometer.  Očarljiv hotel je znan po svoji umirjeni eleganci, odlični hrani in predvsem po intimnem in mirnem vzdušju.

Izziv

Resort Next Paradise se je sicer že lahko hvalil z uspešnimi sezonami v preteklosti, vendar niso mogli povečati prodaje. Soočali so se z mnogimi ovirami.

  • Niso imeli vzpostavljene digitalne strategije
  • Slaba tehnična izpravnost oglaševalskih platform
  • Površinsko oglaševanje na Googlu
  • Nepoenotena grafična podoba oglasnih kreativ
Storitve, ki jih izvajamo:
ŠTEVILKE ŠTEJEJO

Kakšne rezultate smo dosegli?

Z izkoriščanjem plačanega oglaševanja (Facebook, Instagram in Google Ads) nam je uspelo pritegniti pravo občinstvo na njihovo spletno stran, povečati njihov skupni promet, čas na strani in število rezervacij. 🙌
Next paradise projekt DOPE Media
534%

Povečanje spletnega prometa

160%

Povečanje rezervacij

503%

Povečanje števila sej na spletni strani

Kako smo se lotili izziva?

Izziv je bil precej velik. Oglaševalski budget na začetku ni bil enormen, zato smo morali začeti z manjšim budgetom, kar pomeni, da smo morali pripravit “bullet-proof” strategijo. Najprej smo se lotili google-a in sicer raziskave ključnih besed. Pripravili smo celostno analizo in naročnika seznanili s predlaganim budgetom in strategijo. V nadaljevanju smo tudi pripravili strategijo Facebook in Instagram oglaševanja, kjer smo se fokusirali predvsem na kreativni pristop.
Za Next Paradise smo razvili celostno strategijo, ki zajema:

Kreativni pristop

Za oglaševalske namene smo morali ugotoviti, kako na ustvarjalen način prepričati obiskovalce in jih postaviti v situacijo, da si lahko predstavljajo obisk resorta. Odločili smo se, da bomo pisali v prvi osebi in jim opisali, kaj bi lahko počeli v tem trenutku. Oglaševalskim kreativam smo dodali tudi »družbene dokaze«, kar smo dosegli z značko »po izboru popotnikov« Tripadvisor.
Next paradise - projekt DOPE Media
Next paradise - projekt DOPE Media
Next paradise - projekt DOPE Media

Kreativni video pristop

Za potrebe oglaševanja na Facebooku smo morali izstopati pred konkurenco in privabiti čimveč “oči” na naše oglase. Največji izziv s katerim smo se soočali je, da potovanje na Zanzibar in cena hotela, ni poceni. Ker je naša ciljna skupina večinoma bila vezana na višji srednji sloj, ki je ponavadi zelo “busy”, smo sporočilo oglasov namenili direktno njim in jim vzbudili slabo vest z namenom, da se zavedajo, da je odmor od dela tudi zelo pomemben.

Še nekaj primerov Facebook oglasov

Naredite prvi korak, ostalo prepustite nam.