Kako postati DMARC skladni: Kaj to pomeni in kaj se zgodi, če ga ne implementirate

Kako postati DMARC skladni: Kaj to pomeni in kaj se zgodi, če ga ne implementirate

Kazalo vsebine

Kaj je DMARC?

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) je protokol za preverjanje pristnosti e-pošte, ki pomaga zaščititi e-poštne domene pred zlorabo, kot sta phishing in lažno predstavljanje. DMARC temelji na dveh obstoječih protokolih, SPF (Sender Policy Framework) in DKIM (DomainKeys Identified Mail), ter omogoča lastnikom domen, da zaščitijo svojo e-poštno komunikacijo.

Kako DMARC deluje

DMARC deluje tako, da poravna mehanizme SPF in DKIM. Ko je e-pošta poslana, prejemniški strežnik preveri DMARC zapis domene pošiljatelja. Če e-pošta uspešno opravi preverjanje SPF in/ali DKIM ter se poravna z domeno v DMARC politiki, se šteje za pristno. Če ne, se e-pošta obravnava glede na politiko DMARC, ki jo določi lastnik domene, kot je karantena ali zavrnitev.

Zakaj implementirati DMARC?

Zaščita vaše domene

Implementacija DMARC zagotavlja, da so iz vaše domene poslani le legitimni e-poštni naslovi. To zmanjšuje tveganje, da bo vaša domena uporabljena za phishing napade, kar lahko škoduje vašemu ugledu in zaupanju.

Izboljšanje dostave e-pošte

E-poštna sporočila, ki so avtenticirana s pomočjo DMARC, imajo večje možnosti, da dosežejo prejemnikov poštni predal namesto, da bi bila označena kot spam. To je ključnega pomena za podjetja, ki se zanašajo na e-poštni marketing in komunikacijo.

Gradnja zaupanja kupcev

Ko kupci vidijo, da so vaša e-poštna sporočila preverjena, to povečuje zaupanje in zvestobo vaši blagovni znamki. To zaupanje lahko vodi do boljše angažiranosti in močnejšega odnosa z vašo publiko.

Povečana vidljivost

DMARC ponuja poročila o tem, kako se vaša domena uporablja v e-poštni komunikaciji. Ta poročila vam omogočajo, da razumete vzorce pošiljanja e-pošte in prepoznate morebitne zlorabe.

Kaj se zgodi, če ne implementirate DMARC?

Tveganja neimplementacije

Brez DMARC je vaša domena ranljiva za zlorabo in lažno predstavljanje, kar lahko povzroči phishing napade, izgubo podatkov in škodo vašemu ugledu. Kibernetski kriminalci lahko uporabijo vašo domeno za pošiljanje goljufivih e-poštnih sporočil, kar lahko privede do finančnih izgub za vaše stranke in zmanjšanja zaupanja v vašo blagovno znamko.

Dostava v spam mapo

E-poštna sporočila, ki niso avtenticirana s pomočjo DMARC, imajo večje možnosti, da bodo označena kot spam. To pomeni, da vaša legitimna e-poštna sporočila morda ne bodo dosegla prejemnikov, kar lahko negativno vpliva na vašo komunikacijo in trženjske kampanje.

Vpliv na vašo znamko

Nezmožnost zaščite vaše domene lahko povzroči trajno škodo vašemu ugledu, saj bodo prejemniki postali sumničavi do e-pošt, ki prihajajo iz vaše domene. To lahko povzroči zmanjšanje zaupanja v vašo blagovno znamko in izgubo strank.

Kaj pomenijo DMARC oznake?

Tabela oznak DMARC

Oznaka Pomen
v Določa različico DMARC. Trenutno je edina veljavna vrednost "DMARC1".
p Politika za e-pošto, ki ne uspe pri preverjanju. Možnosti so "none" (brez), "quarantine" (karantena) in "reject" (zavrni).
rua Naslov URI za zbirna poročila. Primer: mailto:[email protected].
ruf Naslov URI za forenzična poročila. Primer: mailto:[email protected].
pct Odstotek e-poštnih sporočil, na katere se politika uporablja. Privzeta vrednost je 100.
rf Oblika forenzičnih poročil. Možnosti so "afrf" (privzeto) ali "iodef".
sp Politika za poddomene. Če ni določena, se uporablja glavna politika.
aspf Poravnava SPF. Možnosti so "r" (relaxed) ali "s" (strict).
adkim Poravnava DKIM. Možnosti so "r" (relaxed) ali "s" (strict).

Zaključek

Implementacija DMARC je ključnega pomena za zaščito vaše e-poštne domene pred zlorabo in lažnim predstavljanjem. Skladnost z DMARC izboljšuje dostavo e-pošte, gradi zaupanje kupcev in ponuja dragocene vpoglede prek poročanja. Če ne implementirate DMARC, tvegate, da bodo vaša e-poštna sporočila dostavljena v spam mapo, kar lahko škoduje vaši komunikaciji in ugledu. Zato je pomembno, da čim prej vzpostavite DMARC politiko in zaščitite svojo e-poštno komunikacijo.

Potrebujete pomoč pri implementaciji DMARC?

Ste pripravljeni izboljšati varnost svoje e-pošte?

Izpolnite obrazec in prejmite brezplačno analizo DMARC in odkrijte ranljivosti v vašem e-poštnem sistemu.

Naši strokovnjaki vam bodo zagotovili podrobno poročilo.

Po želji vam nudimo tudi storitev brezhibne implementacije!

Ne čakajte—zavarujte svojo e-pošto še danes!

Brezplačna DMARC analiza

Tags
What do you think?

Še več znanja