TikTok Ads – Pogled v zakulisje kako do uspešne kampanje

TikTok Ads – Pogled v zakulisje kako do uspešne kampanje

Kazalo vsebine

Zakaj izbrati TikTok Ads?

TikTok je svetovno znan po svoji sposobnosti, da pritegne pozornost uporabnikov s kratkimi, zabavnimi videoposnetki. Njegova priljubljenost med mlajšo generacijo, zlasti med uporabniki, starimi od 16 do 24 let, je naredila TikTok neprecenljivo platformo za oglaševalce, ki želijo doseči to demografsko skupino.

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj izbrati TikTok Ads:

  • Širok doseg in angažiranost: TikTok ima več kot 1 milijardo aktivnih uporabnikov mesečno, ki preživijo ure na platformi, kar omogoča oglaševalcem, da dosežejo široko občinstvo.

  • Kreativni formati: TikTok ponuja različne formate oglasov, ki omogočajo kreativnost in interaktivnost, kar lahko poveča angažiranost uporabnikov.

  • Natančno ciljanje: Oglaševalci lahko ciljno občinstvo izberejo glede na demografske podatke, interese in vedenje uporabnikov, kar povečuje učinkovitost oglaševalskih kampanj.

  • Merjenje uspešnosti: TikTok Ads Manager ponuja obsežna analitična orodja, ki pomagajo oglaševalcem meriti uspešnost kampanj in optimizirati strategije.

Vrste oglasov na TikToku

TikTok ponuja različne vrste oglasov, ki ustrezajo različnim ciljem in strategijam oglaševanja. Tukaj so glavne vrste oglasov na TikToku:

1. In-Feed oglasi

In-Feed oglasi so videoposnetki, ki se predvajajo med naravnimi videoposnetki uporabnikov v njihovem feedu. Ti oglasi so običajno dolgi 15 sekund in omogočajo interakcije, kot so všečkanje, komentiranje in deljenje. So odlična izbira za oglaševalce, ki želijo povečati prepoznavnost blagovne znamke in angažiranost.

2. TopView oglasi

TopView oglasi so podaljšek In-Feed oglasov, vendar z boljšo umestitvijo. Predvajajo se takoj, ko uporabnik odpre aplikacijo TikTok, kar zagotavlja visoko vidnost in angažiranost. Ti oglasi lahko trajajo do 60 sekund in so idealni za predstavitev novih izdelkov ali kampanj.

3. Brand Takeover oglasi

Brand Takeover oglasi so celostranski oglasi, ki se prikažejo, ko uporabnik odpre aplikacijo. Ti oglasi lahko vključujejo slike, GIF-e ali videoposnetke in vsebujejo povezave do ciljne strani ali izziva na TikToku. So odlični za hitro povečanje prepoznavnosti blagovne znamke.

4. Branded Hashtag Challenges

Branded Hashtag Challenges so izzivi, ki spodbujajo uporabnike k ustvarjanju in deljenju vsebine z uporabo določenega hashtag-a. Ta vrsta oglasov spodbuja ustvarjalnost in interakcijo z blagovno znamko ter lahko postane viralen. Izzivi pogosto vključujejo nagrade, kar povečuje sodelovanje uporabnikov.

5. Branded Effects

Branded Effects so prilagojeni filtri, nalepke in učinki, ki jih uporabniki lahko vključijo v svoje videoposnetke. Ta vrsta oglasov omogoča uporabnikom, da postanejo del kampanje blagovne znamke, kar povečuje angažiranost in prepoznavnost.

Katera podjetja naj uporabljajo TikTok Ads?

Veliko podjetij oglašuje na TikToku, med njimi Cetaphil, Nesquik in Vinted. Ta podjetja imajo skupno točko, da so njihovi izdelki naravno primerni za TikTokov video format.

Oglaševalci na TikToku lahko prikažejo svoje izdelke v akciji in v kratkem videoposnetku prikažejo veliko informacij. Ta format je lahko izziv za B2B podjetja, ki prodajajo težko predstavljive storitve, vendar je idealen za B2C podjetja, ki želijo oddaljiti od statičnih oglasov in deliti privlačno vsebino. Bi pa naj tej točki poudarili, da za Tiktok-om stoji tudi velika zavezanost k produciranjo novih vsebin in sodleovanju s kreatorji. Tako bi svetovali TikTok podjetjem, ki se zavedajo in imajo resurse za kreacijo teh vsebin in bi rada nov in trendi kanal.

Koliko stanejo TikTok oglasi?

TikTok skrbno varuje svoj cenovni algoritem, ki temelji na modelu ponudb. Platforma priporoča minimalni dnevni proračun 30 USD za blagovne znamke v Severni Ameriki in EMEA ter 20 USD za blagovne znamke v APAC regiji

Kako nastaviti oglase na TikToku

Zdaj, ko poznate različne vrste oglasov na TikToku, si poglejmo, kako jih nastaviti iz vašega TikTok oglaševalskega računa.

Korak 1: Ustvarite svoj TikTok oglaševalski račun

Prvi korak je preprost: ustvarite račun na TikTok Ads Managerju. Za nastavitev novega računa obiščite stran za prijavo na TikTok Advertising.
Prijavni obrazec za TikTok ADS Manager

Vpišite osnovne podatke, kot so vaš e-poštni naslov in geslo. Nato vnesite potrditveno kodo, poslano na vaš e-poštni naslov. Če se prijavite s telefonsko številko, boste potrebovali potrditveno kodo, poslano na vaš telefon.

Potrdite, da se strinjate s pogoji uporabe, nato kliknite na “Sign Up.” Pozvani boste k vnosu dodatnih informacij o vašem podjetju, kot so država ali regija, industrija, pravno ime podjetja, časovni pas, telefonska številka, podatki za obračunavanje in plačevanje.

Vnos dodatnih podatkov o vašem podjetju za TikTok ADS Manager
Ko bo vaša blagovna znamka odobrena, se prijavite na nadzorno ploščo in dokončajte začetno nastavitev računa v skladu z navodili.

Korak 2: Ustvarite in namestite TikTok Pixel

Zdaj morate namestiti TikTok Pixel – delček kode na vaši spletni strani, ki zbira informacije o dogodkih na strani (kot so, kako uporabniki pridejo na vašo stran, katero napravo uporabljajo in kje se nahajajo).

Če želite ustvariti TikTok Pixel, morate:

  • Odpreti TikTok Ads Manager in zadržati kazalec nad Assets, nato klikniti Event.
  • Pod Web Events izbrati Manage.
  • Izbrati Set Up Web Events.
  • Izbrati TikTok Pixel kot metodo povezave, nato Next.
Navodila za ustvarjanje TikTok Pixel-a

Sedaj lahko poimenujete svoj pixel, nastavite spletne dogodke (dejanja, ki jih želite, da pixel spremlja) in določite, kako boste zbirali soglasje za piškotke.

Če želite namestiti TikTok Pixel na svojo spletno stran, dodajte delček kode v glavo HTML kode vaše spletne strani. Platforme, kot so Shopify, WooCommerce in Google Tag Manager, imajo vtičnike in integracije za poenostavitev postopka.

Korak 3: Ustvarite novo kampanjo

Ustvarite oglaševalsko kampanjo pod zavihkom Campaigns in kliknite gumb Create.
Nova TikTok ADS kampanja

Nato boste imeli možnost uporabe osnovnih ali naprednih nastavitev.

Osnovne in napredne nastavitve TikTok ADS

Osnovni način poenostavi postopek v štiri korake: določite oglaševalski cilj; izberite občinstvo; nastavite svoj proračun; in ustvarite svoj oglas.

Osnovni način TikTok ADS
V naprednem načinu nastavitev boste morali slediti nekaj dodatnim korakom za nastavitev nove kampanje. Določiti boste morali oglaševalski cilj, poimenovati svojo kampanjo, izbrati posebno kategorijo oglasa (če je potrebno), nastaviti proračun in se odločiti, ali želite ustvariti A/B testiranje ali uporabiti optimizacijo proračuna kampanje.
Napredni način TikTok ADS

Korak 4: Ustvarite oglasno skupino

Naslednji korak je ustvarjanje oglasne skupine, kjer boste definirali občinstvo, proračun kampanje in umestitve oglasov.
Izbira ciljne skupine TikTok ADS
Izberite mesto optimizacije: Določite, ali želite usmeriti promet na svojo spletno stran ali aplikacijo.
Targeting nastavitve TikTok ADS
Izberite umestitev oglasa: Vaša izbira umestitve oglasov bo določila, kje se bodo vaši oglasi prikazovali na TikToku in njegovih partnerskih platformah, kot sta CapCut ali Fizzo. Če šele začenjate z oglasi na TikToku, izberite avtomatsko umestitev za največji doseg in vrednost. Uporabniki lahko tudi ročno postavijo oglase na TikToku in njegovih aplikacijah z novicami. Obstajajo tudi napredne nastavitve z možnostmi omogočanja ali onemogočanja komentarjev uporabnikov, prenosov videoposnetkov, deljenja videoposnetkov in preprečevanja prikazovanja oglasov v določenih aplikacijah Pangle.
Ciljno občinstvo proračun in urnik TikTok ADS

Določite ciljno občinstvo: Izberite občinstvo za svoj oglas z izbiro demografskih podatkov, interesov, vedenja in naprave. Vsaka kategorija ima spustni meni z dodatnimi možnostmi prilagajanja. Na primer, za demografske podatke lahko določite lokacijo, spol, starost, jezik, kupno moč in jezik gospodinjstva ciljne skupine.

Potrdite svoj proračun in urnik: Nastavite začetni in končni čas za svojo oglaševalsko kampanjo ter določite, ali želite, da se vaši oglasi prikazujejo ves dan ali ob določenih urah dneva in tedna.

Nastavite Bidding TikTok ADS

Izberite ponudbo in optimizacijo: Izberite, ali želite optimizirati svoje oglase za klike (torej za ljudi, ki bodo verjetno kliknili na vaš oglas) ali za oglede (torej za ljudi, ki bodo verjetno obiskali vašo spletno stran). Če se odločite za optimizacijo za klike, lahko nastavite zgornjo mejo stroškov na klik.

Korak 5: Ustvarite nov oglas

Po nastavitvi oglasne skupine je čas, da konfigurirate svoj prvi oglas z izpolnjevanjem naslednjih korakov.
Konfiguracija TikTok oglasa

Omogočite ali onemogočite pametne ustvarjalne oglase: Smart Creative je funkcija, ki optimizira uspešnost oglasa z avtomatskim remiksiranjem uporabnikove ustvarjalne vsebine (npr. videoposnetkov, slik, besedila in pozivov k dejanjem) za ustvarjanje novih različic oglasa. Ta nastavitev bo prav tako dajala prednost dostavi najbolj diferenciranih videoposnetkov in začasno ustavila videoposnetke, ki kažejo znake ustvarjalne utrujenosti, ter jih nadomestila s svežo vsebino. Uporabniki imajo tudi možnost predogleda, izbire videoposnetkov in urejanja samodejno ustvarjenih besedil videoposnetkov.

Izberite ime oglasa in identiteto

Izberite ime oglasa in identiteto: Dodatno prilagodite svoj oglas z njegovim imenom, da ga boste lažje razlikovali med različnimi oglasi znotraj iste oglasne skupine. Prav tako lahko izberete, ali želite, da vaši oglasi izhajajo iz vašega TikTok računa ali iz prilagojene identitete, ki vključuje prilagojeno profilno sliko in prikazno ime.

Prilagodite podrobnosti oglasa: Izberite format oglasa, naložite svojo ustvarjalno vsebino (slike, besedilo in poziv k dejanjem), dodajte interaktivne dodatke, kot so kartica ali nalepka, in določite ciljno stran oglasa (bodisi URL spletne strani ali prilagojena TikTok Instant Page).

Izberite ime oglasa in identiteto

Po ustvarjanju oglasa po vaših željah boste imeli možnost predogleda in vpogleda, kako bo videti uporabnikom TikToka. Pred oddajo v pregled ga lahko prilagodite. Za najboljše rezultate se prepričajte, da sledite priporočenim specifikacijam za slike in video oglase. To bo zagotovilo, da bo vaš oglas videti odlično na TikToku in partnerskih platformah.

Posodobite nastavitve sledenja: Dodajte sledenje za spletne strani, aplikacije in dogodke brez povezave ter sledenje tretjih oseb za prikaze ali klike. Ta korak je neobvezen.

Korak 6: Merjenje uspešnosti oglasa

Tracking ali sledenje oglasa TikTok ADS
Delo ni končano po zagonu oglasa. Spremljajte uspešnost svojega oglasa z orodji za analitiko družbenih medijev, da vidite, kako se kampanja obrestuje. TikTok ponuja vgrajeno analitiko, ki prikazuje, kako vaš oglas uspeva v smislu prikazov, klikov, konverzij in še več. Preizkušajte in primerjajte uspešnost različnih oglasnih kreativ in umestitev, da ugotovite, kaj vam najbolj ustreza.

Specifikacije oglasov na TikToku

TikTok video oglasi v feedu morajo slediti smernicam za oblikovanje, da se pravilno prikazujejo in ustvarjajo angažiranost.

Začnite z ustvarjanjem videoposnetka v priporočenem razponu (9 do 15 sekund), ki je manjši od 500 MB in eden izmed naslednjih formatov datotek: .mp4, .mov, .mpeg, .3gp ali .avi.

Primeri dobrih in uspešnih oglasov na TikToku

Poleg učenja osnov je pomembno, da si ogledate, kako druge blagovne znamke uporabljajo TikTok oglase za ustvarjanje idej za lastno kampanjo. Tukaj so primeri blagovnih znamk, ki so lansirale briljantne oglaševalske kampanje na TikToku.

1. Armani

Primer TikTok oglasa

Da bi povečali prepoznavnost in spodbudili prodajo nove dišave, je Armani Beauty uporabil Shopping Ads skupaj s standardnimi In-Feed oglasi.

Kreativa je bila mešanica pregledov in videoposnetkov, usmerjenih v blagovno znamko, ki so prikazovali izdelek in poudarjali njegove ključne vonjne note.

Opis oglasa: Armani Beauty TikTok oglas prikazuje dišavo My Way.

2. Good American

Primer TikTok oglasa

Podjetje za ženska oblačila, ki poudarja inkluzivnost, je uporabilo Video Shopping Ads za povečanje dosega in konverzij med prodajo za prijatelje in družino.

Ti oglasi so uporabljali tudi TikTokovo funkcijo Dynamic Destination, ki samodejno ustvarja ciljno stran izdelka v aplikaciji, da bi izobraževala stranke in jim omogočila začetek postopka nakupa, ne da bi zapustile aplikacijo.

Opis oglasa: Good American TikTok oglas prikazuje žensko, oblečeno v modre kavbojke.

3. Monopoly Go

Primer TikTok oglasa

Mobilna igra Monopoly Go je sodelovala z ustvarjalko Natalie Smith (@natalies.smith) za ustvarjanje In-Feed Video Ads, ki promovirajo igro.

Oglas je organski video v stilu “get-ready-with-me” (GRWM), ki prikazuje Natalie in njenega partnerja, kako se pripravljata na spanje in igrata igro medtem, ko zaključujeta svojo rutino za nego kože.

Opis oglasa: Monopoly Go TikTok oglas, kjer so sodelovali z ustvarjalko Natalie Smith za ustvarjanje In-Feed Video Ads, ki promovirajo igro.

TikTok video oglasi v feedu morajo slediti smernicam za oblikovanje, da se pravilno prikazujejo in ustvarjajo angažiranost.

Začnite z ustvarjanjem videoposnetka v priporočenem razponu (9 do 15 sekund), ki je manjši od 500 MB in eden izmed naslednjih formatov datotek: .mp4, .mov, .mpeg, .3gp ali .avi.

Uspešne kampanje na TikToku

1. Guess: #InMyDenim Challenge

Uspešne kampanje na TikTok

Blagovna znamka Guess je ustvarila #InMyDenim Challenge, ki je uporabnike spodbudil k ustvarjanju videoposnetkov, kjer pokažejo svoj stil v jeans oblačilih Guess.

Kampanja je hitro postala viralna, s tisoči uporabnikov, ki so sodelovali in delili svoje videoposnetke.

Ta kampanja je uspešno povečala prepoznavnost blagovne znamke in angažiranost uporabnikov.

2. Chipotle: #GuacDance Challenge

Uspešne kampanje na TikTok

Chipotle je ustvaril #GuacDance Challenge za promocijo brezplačne guacamole na dan avokada.

Uporabniki so bili povabljeni, da ustvarijo plesne videoposnetke ob pesmi o guacamole.

Kampanja je postala ena izmed najbolj uspešnih na TikToku, z milijoni ogledov in sodelovanj.

3. e.l.f. Cosmetics: #EyesLipsFace Challenge

Uspešne kampanje na TikTok

e.l.f. Cosmetics je lansiral #EyesLipsFace Challenge, kjer so uporabnike spodbudili k ustvarjanju videoposnetkov ob svoji pesmi.

Kampanja je dosegla več kot 4 milijarde ogledov in postala ena izmed najbolj prepoznavnih kampanj na TikToku.

Uporaba izvirne glasbe in sodelovanje vplivnežev je bila ključ do njenega uspeha.

Zaključek

TikTok omogoča podjetjim dostop do mlade in angažirane publike z ustvarjalnimi in interaktivnimi oglasi.

Ključne prednosti vključujejo širok doseg, kreativne formate oglasov, natančno ciljanje občinstva ter analitična orodja za merjenje uspešnosti kampanj.

Oglaševanje na TikToku je primerno za podjetja, ki želijo povečati prepoznavnost blagovne znamke in angažiranost uporabnikov. Uspešne kampanje so že izvedli Guess, Chipotle, e.l.f. Cosmetics in mnogi drugi.

Potrebujete pomoč pri ustvarjanju uspešne TikTok Ads kampanje?

Ste pripravljeni povečati doseg in angažiranost svoje blagovne znamke?

Izpolnite obrazec in prejmite analizo vaše trenutne strategije oglaševanja na TikToku ter prejmite priložnosti za izboljšave.

Naši strokovnjaki vam bodo zagotovili podrobno poročilo.

Ne čakajte—začnite svojo TikTok Ads kampanjo še danes!

Naredite prvi korak.

What do you think?

Še več znanja