TikTok oglaševanje

TikTok oglaševanje

TikTok oglaševanje
TikTok je eden izmed najbolj vročih družbenih medijev tudi v letu 2023 in predstavlja veliko priložnost za podjetja in blagovne znamke, ki želijo doseči mlajšo ciljno publiko. TikTok je postavil nove standarde za oglaševanje in omogoča več vrst oglaševanja, ki se razlikujejo po načinu prikaza in ciljanju. V tem članku bomo raziskali različne vrste oglaševanja na TikToku in kako lahko podjetja izkoristijo te možnosti za učinkovito oglaševanje.

Kakšne oblike oglasov so na voljo na TikToku?

1.TikTok oglasi v obliki videa

Najbolj osnovna oblika oglaševanja na TikToku so oglasi v obliki videa. To so videoposnetki, ki se predvajajo med uporabo aplikacije, običajno med ogledom posnetkov. TikTok oglasi v obliki videa so lahko dolgi od 5 do 60 sekund in se lahko prikažejo med različnimi videoposnetki, ki jih uporabniki objavijo na platformi.

Oglasi v obliki videa so zelo učinkoviti pri pritegnitvi pozornosti uporabnikov in lahko vključujejo različne cilje, kot so povečanje prepoznavnosti blagovne znamke, povečanje prodaje in spodbujanje obiskov spletnih strani. Oglasi v obliki videa lahko vključujejo tudi klice k akciji (CTA) in gumbe, ki uporabnikom omogočajo, da se takoj odzovejo na vaš oglas.

2. Branded Hashtag Challenge oglaševanje

Branded Hashtag Challenge oglaševanje je še ena zanimiva oblika oglaševanja na TikToku. Gre za sponzorirane izzive, ki jih organizirajo podjetja in blagovne znamke. Ti izzivi se začnejo s posebnim hashtagom, ki ga sponzorirajo podjetja in blagovne znamke, nato pa uporabniki TikToka posnamejo svoje videoposnetke, ki se nanašajo na izziv in uporabijo ta hashtag.

Branded Hashtag Challenge oglaševanje lahko pomaga podjetjem in blagovnim znamkam, da povečajo prepoznavnost, spodbudijo vpletenost uporabnikov in dosežejo ciljno publiko. Za uspešen Branded Hashtag Challenge je pomembno, da je izziv zanimiv in ustvarjalen ter da ciljno občinstvo razume, kako sodelovati.

3. In-Feed oglasi

In-Feed oglasi na TikToku se prikazujejo v obliki videoposnetkov med drugimi videoposnetki, ki jih uporabniki objavijo na platformi. Ti oglasi se pojavijo med posnetki, ki jih uporabnikom priporoča algoritem, na podlagi njihovega vedenja na platformi. In-Feed oglasi so lahko dolgi od 5 do 60 sekund, podobno kot oglasi v obliki videa.

In-Feed oglasi so učinkoviti pri dosegu ciljne publike, saj se prikazujejo med vsebino, ki jo uporabniki že gledajo in jih zanima. To lahko poveča verjetnost, da bodo uporabniki prenehali s scrolanjem in si ogledali oglas. In-Feed oglasi so zelo primerni za podjetja, ki želijo povečati prepoznavnost blagovne znamke ali spodbuditi obisk svoje spletne strani.

4. Branded Effects

Branded Effects so posebni filtri in posebni učinki, ki so na voljo uporabnikom TikToka. Podjetja in blagovne znamke lahko ustvarijo svoje lastne Branded Effects, ki uporabnikom omogočajo, da ustvarijo edinstvene videoposnetke, ki so povezani z njihovo blagovno znamko. Ti učinki in filtri lahko vključujejo logotip podjetja ali blagovne znamke ali druge značilnosti, ki se nanašajo na blagovno znamko.

Branded Effects so učinkoviti pri povečanju prepoznavnosti blagovne znamke in spodbujanju vpletenosti uporabnikov. Poleg tega so Branded Effects lahko zelo zabavni in ustvarjalni, kar lahko pritegne uporabnike, da ustvarijo in delijo videoposnetke na platformi.

5. TopView oglasi

TopView oglasi so sponzorirani videoposnetki, ki se samodejno predvajajo, ko uporabnik odpre aplikacijo TikTok. Ti oglasi so zelo učinkoviti pri dosegu velikega števila uporabnikov, saj se prikazujejo takoj, ko uporabnik odpre aplikacijo. TopView oglasi so lahko dolgi do 60 sekund in vključujejo CTA gumbe in povezave.

TopView oglasi so primerni za podjetja, ki želijo doseči veliko število uporabnikov in hkrati povečati prepoznavnost blagovne znamke. Poleg tega so TopView oglasi lahko zelo učinkoviti pri spodbujanju uporabnikov k takojšnji akciji.
TikTok ponuja veliko možnosti za oglaševanje, ki se razlikujejo po načinu prikaza in ciljanju. Vsaka oblika oglaševanja ima svoje prednosti in slabosti, zato je pomembno, da podjetja izberejo tisto, ki najbolj ustreza njihovim marketinškim ciljem. Ključnega pomena je tudi, da podjetja razumejo uporabniško bazo na TikToku in ustrezno prilagodijo svoje oglase, da se prilagodijo zanimanjem uporabnikov na tej platformi. Poleg tega je pomembno, da podjetja v svoje marketinške kampanje vključijo ustvarjalnost in avtentičnost, ki sta ključni vrednoti na TikToku. Uporaba humorja, glasbe in zabavnih trendov lahko pritegnejo uporabnike in jih spodbudijo k vključevanju z blagovno znamko na edinstven način.

Vendar pa je pomembno, da podjetja uporabljajo oglaševanje na TikToku kot del širšega marketinškega plana, ki vključuje tudi druge platforme in taktike. Na primer, podjetja lahko uporabljajo TikTok, da pritegnejo uporabnike in jih usmerijo na svojo spletno stran ali druge socialne medije.

Vse vsebinske strategije na TikToku bi morale temeljiti na pridobivanju sledilcev, saj sledilci predstavljajo ključno sredstvo za dolgoročni uspeh na tej platformi. Poleg oglaševanja lahko podjetja uporabljajo tudi strategije rasti sledilcev, kot so ustvarjanje rednih in kakovostnih vsebin, sodelovanje z vplivneži in uporaba ključnih besed in hashtagov

TikTok oglaševanje

Pripravili smo več kot 100 TikTok hook-ov, ki si jih lahko prenesete in začnete uporabljati za vaš TikTok profil.

Prenesite si 100+ TikTok Hook-ov

Kako oglaševati na TikToku v 7 korakih?

Ustvarjamo uspeh

3 razlogi zakaj izbrati DOPE Media za TikTok oglaševanje

Izkušnje in talent

S TikTok oglaševanjem imamo že več 2.5 let izkušenj. Naša ekipa sestoji iz senior pozicij kar pomeni, da z naše strani ne boste prejeli "študentske" ekipe s podpovprečnim znanjem.

Izkušnje iz tujine

Ker veliko sodelujemo z naročniki iz tujine, nam to omogoča, da z večjimi budgeti testiramo različne strategije in jih uspešno implementiramo v Sloveniji.

Sodelovanje

Tukaj se razlikujemo od ostalih. Ne bomo vas predali vodji projektov, ki ne razume vaših potreb. Poslušamo vas in poskrbimo, da ste z našim delom zadovoljni.

Naredite prvi korak, ostalo prepustite nam.

Tags
What do you think?

Še več znanja